Drank

Zo heb je de lekkerste koffie op het werk

In Nederland houden we van koffie, en vooral op het werk geeft het drankje ons een energie boost om de dag door te komen. Maar als u het vijf dagen per week drinkt op het werk, is het natuurlijk wel fijn als die ook een beetje lekker is. Daarom zetten wij een aantal tips op een rij waarmee u de lekkerste koffie drinkt op kantoor.

1. Houdt de koffiemachine goed schoon

Niemand op het werk vindt het leuk om te doen, maar het is wel enorm belangrijk: de koffieautomaten op kantoor goed schoonhouden. Wanneer er namelijk veel restanten van eerder gezette kopjes koffie achterblijven in de machine, kan dit de smaak van uw kop koffie verpesten. Het is daarom belangrijk om de machine goed schoon te houden.

2. Kies lekkere koffie

Dit is natuurlijk een inkoppertje, maar de sleutel tot lekkere koffie is natuurlijk door de juiste koffiebonen te kiezen. Welke dit zijn is natuurlijk afhankelijk van wat u en uw collega’s lekker vinden, dus probeer samen te bedenken wat voor koffie jullie lekker vinden en koop koffiebonen die hierop aansluiten.

koffie

3. Bewaar uw koffiebonen goed

Heeft u een koffiemachine die werkt op koffiebonen? Dan is het belangrijk dat u de bonen goed bewaart. Dat betekent dus dat u ze luchtdicht verpakt, zodat de bonen hun smaak goed behouden. Op die manier behoud uw koffie een sterkere, vollere smaak.

4. Maak uw mok warm voordat u koffie zet

Vindt u het ook zo vervelend dat uw koffie altijd zo snel koud wordt nadat u het gezet heeft? De truc is om voordat u de koffiemachine aanzet, uw kopje even warm te maken, bijvoorbeeld door deze met heet water om te spoelen. Wanneer u de warme koffie dan in de mok schenkt zal er minder warmte verloren gaan, en blijft het drankje een stuk warmer warm.

5. Koop een goede koffiemachine

Natuurlijk is het kopen van goede koffie belangrijk, maar het aanschaffen van een goede koffiemachine is minstens net zo essentieel. Ga daarom op zoek naar een goede koffieautomaat. Kijk hiervoor eens op giocoffee.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *