Nieuws

Denk hier goed over na als je een keukenmachine aanbieding ziet

gezonde vegetarische recepten

Wat is een keukenmachine nu eigenlijk? Zoals de naam eigenlijk al zegt, bespaart deze machine je veel tijd en werk in de keuken. Je kunt dan denken aan het kneden van deeg of paprika’s in kleine stukjes snijden. Wist je dat er twee soorten aan keukenmachines bestaan? Ten eerste zijn er foodprocessors. Deze machines zijn geschikt voor hakken, raspen en snijden. Ten tweede zijn er keukenmixers die goed geschikt zijn voor zowel mixen als kneden. En eigenlijk is er nog een derde soort, namelijk een combinatie van de eerste twee. De eerste stap richting het aanschaffen van een keukenmachine aanbieding is het nadenken over welk type voor jouw situatie geschikt is. Maar ook met de volgende dingen zul je rekening moeten houden als je een keukenmachine wilt kopen.

Het aantal standen en het vermogen

Keukenmachines hebben vaak verschillende standen, sommige meer dan andere. Bij kneden is het handig om veel standen tot je beschikking te hebben. Ook bij sauzen en smoothies is dit het geval. Bij Snijden, hakken en mengen is het aantal standen niet zo van belang. Qua vermogen lopen keukenmachines uiteen van zo’n 500 watt tot zo’n 1500 watt. Een groot vermogen is vooral belangrijk als je grote hoeveelheden in een keer wilt snijden, bij keukenmixers en als je een foodprocessor wilt gebruiken om deeg te maken. Kies in dat laatste geval een machine van ten minste 1000 watt.

Bijpassende accessoires en materiaal van de mengkom

Niet bij elke keukenmachine passen alle accessoires. Let dus goed op welke functies je wil gebruiken en of de accessoires bij jouw machine passen. Met een keukenmixer kun je een vleesmolen bedienen en pasta maken. Met een foodprocessor kun je ook blenden. Verder is het belangrijk om op het materiaal van de mengkom te letten. Een keukenmixer is van RVS gemaakt, als het goed is. Dit zorgt er namelijk voor dat de kom vetvrij blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *